Flogger

VÅR GUIDE TIL

FLOGGING

SIKKERHET

Såå du ønsker å prøve flogging, men du vet ikke helt hvor du skal begynne?

Øvelse gjør mester – pass på at du er trygg på dine ferdigheter før du prøver dette på din partner. Hvis dette gjøres feil, kan dette føre til noe som blir kalt «wrapping.» Dette er når spissene på halene overlapper det ønskede området, og forårsaker skader andre steder. Dette kan være potensielt farlig. Inntil du er sikker på at du treffer målet riktig, er det verdt å beskytte sårbare områder med klær, tepper eller håndklær.

Om man bruker cuffs for å begrense, må man også holde et øye på indikasjoner på at sirkulasjonsproblemer kan oppstå. Dette ser du ved forandringer i farger, tap av følelse eller temperaturfall. Om du oppdager noe av disse symptomene, eller noe annet som er uvanlig, må du stoppe umiddelbart.

 

 

HVILKEN FLOGGER BØR JEG VELGE?

En flogger består som regel av et solid håndtak, med «haler» av forskjellige materialer. Floggere kan komme i ulike størrelser, antall haler og materialer.

De to største forskjellene på floggere man bør være obs på når man velger en flogger – er følelsen den vil gi. En er mer «sviende,» mens den andre er mer «dunkende.» Det betyr rett og slett at «sviende» vil føles på overflaten av huden, mens «dunkende» er en dypere smerte som føles mer som om du blir dyttet på.

Jo flere haler en flogger har, og jo bredere halene er – jo mer dunkende smerte vil den gi. En flogger med få, tynne haler vil gi en sviende smerte i stedet. Nybegynnere bør også være obs på når de velger en stor flogger med mange haler, at de kan være vanskeligere og kontrollere. Enkelte floggere har veldig myke haler som er et godt alternativ for de som ønsker å prøve seg frem.

 

OPPBEVARING OG RENGJØRING

Det kan være utfordrene å holde floggere ren på grunn av at de er laget av porøse materialer. Dette betyr at det kan danne seg bakterier og videreformidle infeksjoner. På grunn av dette, anbefaler vi å bruke floggeren din med en partner. Better safe than sorry, ikke sant? Det er svært viktig at du rengjør floggeren din etter hver bruk, så er den klar til å leke når du er! Aldri dypp den i vann, det holder å bruke en klut med varm, såpete vann – men vi anbefaler å sterilisere floggeren med å bruke en toy cleaner i tillegg.

Floggere laget av lær eller suede må som regel bruke en lærbehandling eller lærkrem for å holde den i tipp topp stand.

Floggere av hestehår trenger også litt spesiell behandling. Hårene bør vaskes i flytende såpe og varmt vann. Bruk deretter et håndkle for å tørke det og en bred hårbørste for å gre igjennom.

La alltid floggere få tørke naturlig, hvis ikke kan materialet bli stivt og sprekke. Den bør få henge i et godt ventilert område og du bør buste til halene en gang i blant, for å unngå at materialet blir stivt.

Ta godt vare på floggeren din og den vil tjene deg i mange år.